Traditie cu distractie la festivalul “Amintiri din copilarie”

  La festivalul “Amintiri din copilarie” mergem de vreo trei ani incoace, de cand Thea trecuse cu putin de etapa bebe si incepuse sa cunoasca si sa descopere.

  Cu hamace, cu leagane, cu jocurile copilariei, cu ateliere de creatie si de povesti, cu spectacole de teatru, spectacole interactive, pentru cateva zile in fiecare an, si cei mici si cei mari se joaca si se distreaza intr-o lume colorata.

  Clovni, muzicieni, actori și acrobați sunt toti pregatiti pentru a-i distra pe micuti.

  In anii trecuti, festivalul a fost in parcul Kiseleff. Desi un parculet mic, a fost un loc perfect cu multa umbra. Am participat la a III-a si a IV-a editie, cu multa distractie si veselie. Am creat amintiri, ne-am vazut cu prieteni si am cunoscut personaje de teatru.

  Asteptam cu mare nerabdare si editia de anul acesta care are loc chiar in acest weekend si care se desfasoara in parcul Tineretului, fix langa noi.

  Anul acesta este primul an cand parada personajelor nu mai are loc. Cand crescuse si Thea si cand s-ar fi bucurat sa vada, sa salute, sa ghiceasca si sa descopere personaje felurite, anul acesta nu mai este.

  Parcul Tinetetului este mai mare decat Kiseleff, dar scenele sunt la soare, fara umbrele si fara copaci. Dar copiii tot au stat la spectacole. Piesa de teatru cu inghetata s-a repetat in fiecare zi.

  Insa, dincolo de comparatiile cu editiile din anii trecuti, dincolo de minusurile pe care le resimtim mai mult noi parintii decat copiii, cei mici sigur s-au distrat. Iar primul lucru pe care l-a facut Thea cand s-a trezit, a fost sa intrebe daca mergem la festival.

  Astazi este din nou o zi plina de distractie.

  Este o zona faina la umbra de hamace si cu leagane in copaci. In poienita atelierelor, Thea si-a facut o rochita la atelierul pentru mici meșteșugari, sustinut de cei de la Scoala Piscu, atelier care va fi astazi intre 16:30 si 19:30.

  Spectacolul de circ “Jekyll și ora de înghețată” ii asteapta si astazi pe copii.

  Distractie de anul asta a constituit-o participarea la spectacolul stradal “Ce-a fost in capul tau”, unde un personaj miraculos a transformat-o pe Thea in Regina poneilor. Cu persponajele miraculoase care fac schimbari spectaculoase va puteti intalni si azi intre 17:00 si 20:00.

  La cortul povestilor astazi va fi o lectura despre Elmer, „Elmer și ursulețul pierdut”.  Spectacol cu baloane de sapun.

  Iar noi astazi incercam si labirintul.

  Programul detaliat il gasiti aici:

  https://www.facebook.com/events/221855765264770/

  https://www.facebook.com/FestivalulAmintiriDinCopilarie/

  E bine de urmarit harta si programul, pentru a nu ajunge intr-un loc si activitatea respectiva sa fie pe sfarsit, iar copilul sa fie dezamagit ca mai vrea.

  Daca n-aveti planuri, sigur veti gasi azi la festival diverse activati pentru a asigura distractia celor mici.