Sarbatorile cu bebelusi ne gasesc in Bucuresti

  Veniti amandoi din provicie, fiecare dintr-ul alt oras, mergeam “acasa” de Craciun.  Craciunul insemna sa ne strangem multi la masa, sa primim  vizite si sa ne vedem cu cat mai multe rude. Cu copiii mici am ales sa stam linistiti la noi acasa.  De cativa ani am inceput sa privim Bucurestiul ca fiind acasa.

  Am ramas prima data in Bucuresti, cand primul copil era bebe si avea doar cateva luni. A fost un Craciun cu soare.  Atunci a purtat-o Liviu pe Thea si am dat o tura de lac in parcul Tineretului. Inca imi amintesc perfect toate detaliile si bucuria acelei zile. Eram toata numai un zambet si tare bucuroasa ca o poarta si Liviu pe cea mica si simte si el putin din ceea ce eu simteam in fiecare zi, sentimentul minunat sa ti se cuibareasca si sa-ti adoarma un bebe in brate. Si asa a si fost. Ea mica a adormit la caldura in bratele lui.  Era asa de mica inca parea ca o tine in geaca intr-un buzunar.  Cu imaginea asta am ramas de la primul nostru Craciun in trei. Nu mi-as fi imaginat niciodata ca o plimbare in parc de Craciun e exact acel moment memorabil pe care il iei cu tine si il tii minte toata viata.

  Craciunul asta ne-a gasit cu inca un bebe si am ramas din nou in Bucuresti. De data asta in formula extinsa, cu bunicii in vizita.  Ne-au rasfatat cu multe pregatiri si am avut timp doar de joaca si relaxare. Am colindat in seara de 24, dimineata am desfacut cadouri, ne-am vizitat cu prietenii si cu  vecinii cu copii, iar seara am patinat.

  Thea a zis ca vrea sa patineze ca Elsa si-am incercat. A facut cativa pasi pe gheata cu mine de mana, dar i s-a parut prea greu si mai mult  am plimbat-o  pe un ” delfin ajutator.  Nu a invatat sa patineze, a fost o prima incercare, dar am petrecut timp frumos in trei., doar ea cu noi doi, bebe a ramas cu bunicii.  Nu stiu daca isi va aminti ce cadouri a primit, dar poate ca isi va aminti ca de Craciunul cand avea trei ani, am tinut-o de mana si-a facut primii pasi pe gheata incercand sa patineze.

  Sarbatorile astea ne-au gasit cu haos in casa, cu jucarii imprastiate si cu gangureli de bebelusi.

  De dimineata ne intreaba; Astazi, ce facem? merg la gradinita? mai e vacanta?

  Ii raspund ca e inca vacanta. Topaie prin casa; Vacanta, vacanta!

  Vacanta frumoasa in continuare! Cu purtat de bebelusi, cu patinat si multe momente memorabile!