Copilaria de azi, plina si colorata.

  Distractiile mele din copilarie erau iesirile si jocurile din fata blocului cu copiii vecini. Jocuri simple dar care atunci nu ne plictiseau. Lumea se schimba si o data cu ea se schimba si jocurile copilariei.

  Copilaria noastra a fost simpla si linistita. A fost frumoasa in felul ei.  Copilaria lor e plina, e colorata, uneori obositoare si agitata, dar e frumoasa.

  Spectacole, festivaluri, ateliere pentru copii, personaje din povesti pe care ai posibilitatea sa le cunosti, totu-i incantare si joaca.

  Eu sunt incantata de multitudinea de variante de distractie pentru copii. Uneori ma gandesc cum ar fi fost daca as fi trait experientele pe care le au copii de acum. Cat de norocosi sunt ca pot sa traiasca si sa cunoasca atatea lucruri! Copilul din mine descopera, exploreaza, invata si se bucura de orice activitate la care participa cei mici. Imi place sa copilaresc din nou alaturi de cei doi prichindei ai mei. Merg cu incantare cu ei la teatru, poate recuperand ca am trait intr-un oras mic unde nu exista teatru si unde a merge la un spectacol pentru copii era chiar eveniment.

  Le-am transmis si lor entuziasmul de a participa la evenimente pentru copii, iar Thea ma intreaba des: ” Cand mai mergem la teatru? Mai e vreun eveniment? Azi unde mergem?

   

  Azi am fost la Festivalul Opera copiilor, festival care va avea loc în acest an între 29 mai și 3 iunie. Copii sunt asteptati la diverse activități culturale, educaționale, sportive și recreative în fiecare zi din această săptămână! Intrarea este gratuita.

  Noi ne-am inceput ziua cu spectacolul „Sarea în bucate”, susținut de Teatru National Timisoara. A fost inaugurat cel mai nou spațiu de joc din incinta Operei Comice pentru Copii.  Sunt spectacole in fiecare zi si premiera este piesa ” Sunetul muzicii”.

   

   

   

  Dupa spectacol ne-am oprit la cortul cu jocuri, de unde Thea nu ar mai fi plecat, dar se apropia ora de masa si somn. Foarte faine jocurile prezentate, jocuri care se si pot cumpara.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Ne-am grabit apoi catre gradina cu fluturi, care e situata pe acoperișul clădirii OCC, unde fetitele, au admirat fluturi si cateva broscute testoase. fluturi ni s-au asezat in par si am trait cateva secvente de poveste in gradina cu fluturi.

  In drum spre fluturi ne-am oprit si la acvariile cu pesti.

  Cand am fost dimineata inca se mai montau anumite lucruri, se mai lucra la organizare si dupa-amiaza copiii erau asteptati si la piscina si cu bile si la parcul de aventura.

  In perioada 1-3 iunie va fi si un colt de citit unde si cei mari si cei mici vor intra intr-o lume magica de povesti.

  Piscină cu bile, Aventura Parc, Peretele de cățărat, traseele din Aventura Parc și Tiroliana si spectacole  pentru cei mici pentru inca 5 zile.

  Mai multe detalii pe pagina de facebook a festivalului https://www.facebook.com/FestivalulOperaCopiilor/