1 Mai in Gradina Botanica

  Cand peste tot erau cozi interminabile, cand toate parcurile de pe langa Bucuresti erau arhipline, am ales sa ne bucuram de ziua libera de 1 mai in Gradina Botanica si-a fost o zi superba.

  Ne-am revazut cu prieteni dragi, copiii si-au facut prieteni noi, Andru si-a gasit si el o prietena bebelusa cu care a impartit biscuitii si toata lumea a fost linistita.

  La intrare erau cateva persoane in fata noastra, dar a fost o asteptare de doar cateva minute. Am descoperit un loc umbros, linistit, curat, fara atractii de toate felurile pentru copii la orice colt. Este un loc frumos pentru picnic si pentru plimbat. A fost minunat sa uitam pentru o zi de locurile de joaca, sa nu mai asteptam sa se elibereze un leagan, sa nu mai vedem nimic de cumparat in jur. Ne-am pus paturile pe-o pajiste, am impartit diverse gustari, i-am lasat pe copii sa se joace in voie si ne-am relaxat. I-am lasat sa alerge, sa exploreze, fara grija ca pe alee s-ar putea sa-i loveasca o bicicleta, este interzisa intrarea cu biciclete pe teritoriul gradinii. Copiii s-au orgazinat si s-au jucat diverse joculete, au escalat niste movile de pamant. Au facut mancare din conuri de brad si bete, au pregatit un foc de tabara si tot felul de idei de joaca in natura si nu s-au plictisit deloc.

  Pasari, pesti, rate, o mlastina cu broscute testoase, o cascada mica, flori multicolore, copaci infloriti, verdeata si liniste asta gasesti in gradina botanica. Desi  era multa lume nu simteai ca era aglomerat. E un loc bun de mers in weekenduri sau in zilele nationale libere. Inauntru e o singura terasa micuta de unde iti poti lua ceva de baut si chiar la intrare mai e un automat de fresh de portocale. Cel mai bine e sa vii pregatit cu apa, gustari si orice e nevoie pentru cateva ore de stat/ de jucat.

  Privit locul doar ca o gradina botanica, probabil nu e una senzationala, insa e perfect de mers cu copiii care-s mai degraba interesati sa alerge si sa se joace decat sa admire si sa cunoasca diverse plante. Asfaltul de pe alei, e cu destul de multe denivelari, la pas nu se simte, dar cu o trotineta sau impingand un carut se simte orice denivelare. Gradina nu este foarte amenajata, insa pe mine tocmai salbaticia si lejeritatea locului m-a atras.

  Parinti, copii mai mari, bebelusi, ne-au bucurat cu totii de o plimbare linistita printre copacii imensi si plini de flori. Pe placutele cu denumirile plantelor scria: “Descopera natura in Gradina Botanica“ si la sfarsitul zilei am putut sa zicem ca desi am stat in Bucuresti ne-am bucurat de natura si nu am simtit ca suntem intr-un oras. Ne-am incarcat cu energie si stare de bine.